Mansikan poimintakori täynnä mansikoita

Varhaislajike:

Honey

Aikainen mansikkalajike, joka aloittaa mansikkakautemme. Marjat ovat suuria, kartiomaisia ja kovapintaisia. Honeyn marjat ovat väriltään kirkkaan- tai tummanpunaisia. Soveltuu hyvin kesän ensimmäisiksi herkuttelumarjoiksi. Kesän ensimmäinen mansikkalajike on maultaan miedon hapan, kuitenkin mehukas.

Pääsatolajikkeet:

Polka

Polka on suosituin lajike. Marjat ovat makeita, tummanpunaisia ja muodoltaan pyöreähköjä. Soveltuu erinomaisesti säilöntään.

Frida

Fridan marjat ovat muodoltaan kartiomaisia, kookkaita ja tummanpunaisia. Fridassa on hieno aromi, metsämansikan vivahde. Fridassa mansikan hieno aromi säilyy pakastettaessa hyvin.

Sonata

Sonatan marjat ovat kirkkaanpunaisia, säännöllisen kartiomaisia sekä kiiltäväpintaisia. Sonata soveltuu hyvin säilöntään ja on erinomainen tuoremarja.

Myöhäislajikkeet:

Salsa

Salsan marjat ovat suuria, kirkkaanpunaisia ja maultaan hyviä.

Malviina

Loppukauden suuri herkku – uusi lajike, jota ei turhaan kehuta. Malviinan marjat ovat isoja, tummanpunaisia, kiinteitä ja pinnaltaan kiiltäviä. Maku muistuttaa “vanhanajan mansikkaa” ja on erinomainen, kun se on täysin kypsä. Soveltuu tuoremarjaksi sekä säilöntään.

Mansikkatalon Karoliina Suutala täyden mansikkalaatikon kanssa